JellyPages.com

Followers

Tuesday, June 7, 2011

Apa yang berkilau?

Kak Long ada kat rumah sekarang ni. Banyak juga perkara yang kami share bersama. Antaranya tentang satu channel TV terbaru. Tak silap aku namanya Baby TV. Bawah Channel Astro. Baby TV ini siaran untuk baby. Haa...caya tak?? Baby pun ada siaran sendiri. Astro pukul habis. dari Baby sampai ke umur 45 tahun diaorang sapu...
Eh? Eh? macam ada kesilapan je maklumat di atas. Sebenarnya start dari lahir (Baby TV), naik ke umur tadika (4,5 6 tahun) ada Tom Tom Bak. Naik pulak umur sekolah rendah...masih ada siaran CERIA untuk mereka. Bagi remaja 13-18 tahun, jangan cakap la...RIA, Prima, CITRA, WARNA semua la..hiburan usah cerita la...macam2...Akademi Fantasia, Maharaja LAwak, Mari Menari...tu tak cite rancangan TV3, TV2....dan lain2 lagi........

Dulu, akademi Fantasia ada limit umur muda...yang boleh sertai sehingga umur 25 tahun sahaja...tup tup naik sehingga umur 45 tahun...bleh lagi nak uji bakat...sampai yang dah beranak pinak pun nak join jugak AF...

Yang bertambah lagi kepelikkan dalam diri ni, bila ada satu rancangan TV terbaru...tau apa?? namanya KILAUAN EMAS... bukan cerita pasal dinar emas...jangan silap...ini satu realiti show untuk mereka yang nak sertai uji bakat...umur 45 tahun k atas...unlimited punya...kira 45 tahun sampai la umur 100 tahun pun bleh...
Makin penat dengar hal2 dunia akhir zaman ni...ghentikan lah semua ni...kalau kita tak balik pada Allah...takut tak dan lagi...dunia semakin nazak...beringatlah...

No comments:

Post a Comment